Boliger med fokus på æstetik og funktionalitet
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest

Spritny drømmebolig i Ry

Da familien Jeritslev skulle flytte fra Fyn til Østjylland på grund af arbejde, var gode råd dyre. For hvor skulle familien bosætte sig? Valget faldt på en spritny bolig på 160 kvadratmeter i kvarteret Kildebjerg Ry, der ligger på toppen af byen Ry 20 minutter kørsel vest for Aarhus.
”Ry er et smørhul i Østjylland, og huset ligger i trygge omgivelser tæt på skov, søer og skole. Det var perfekt for os med et nyt hus, hvor vi selv kunne bestemme rumopdelingen og udformningen af det indvendige, uden at vi selv skulle stå for det praktiske med at styre byggeriet,” siger Nikolaj Jeritslev.
Familien har selv tegnet rumopdelingen af huset og har valgt at få tre børneværelser, to badeværelser og et soveværelse. På gulvene har familien valgt egeplanker, mens de har valgt hvidmalede træ til lofterne.14-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Godt samvær med naboerne
Familien flyttede ind i foråret 2015, og tilfredsheden er stor med den nye bolig. De er ikke mindst glade for det gode samvær med naboerne, som er flyttet ind på samme tid.
”I forbindelse med indflytningen har vi hjulpet nogle af de andre huskøbere med at sætte hæk og flytte ind, ligesom de har hjulpet os. Nogle af os løber sammen på løbestierne i skoven, og mændene i kvarteret har ligefrem lavet en pokerklub. Der er bare god stemning i kvarteret,” siger Nikolaj Jeritslev.

02-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Moskuslook og egen gårdhave
Huset er bygget i mursten i nuancen Moskus og ligger på en grund på 614 kvadratmeter. Boligen har egen gårdhave, og arkitekturen er præget af rene linjer og masser af lysindfald.
”Huset er lidt funkisagtigt, fordi det er opbygget af to kasseformede moduler, hvilket giver masser af lys og luft inde i huset. Arkitekturen gør, at man på én gang er afsondret fra naboerne og har sit eget privatliv, samtidig med at det er let at få kontakt, fordi man bor ret tæt på hinanden,” siger Nikolaj Jeritslev.

08-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Entré med fire meter til loftet
Når man kommer ind i huset, kommer man ind i en entré, der munder ud i en lang fordelingsgang. Entréen overrasker de fleste af familiens gæster med sine fire meter til loftet, der har et stort ovenlysvindue i den ene side.
”Entréen er ret smal, men til gengæld er der højt til loftet, ligesom der kommer masser af lys ind gennem ovenlysvinduet i siden. Det virker enormt godt, når man går ind i huset,” siger Nikolaj Jeritslev.

11-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Køkken-alrum med kæmpevinduer
Fra fordelingsgangen går man ind i husets hjerte, som er et stort køkken-alrum med designerkøkken fra Svane Køkken, en stor spiseafdeling og tre store vinduespartier ud mod gårdhaven. Familien har selv tegnet køkkenet og har valgt at få et lille viktualierum med plads til køkkenmaskiner og råvarer.
”Køkkenet er det største rum i huset, og om sommeren bliver det endnu større, fordi man kan åbne op ud mod haven. Vinduespartierne vender mod syd, så der er sol hele dagen, og samtidig er der æstetisk rene linjer, fordi mange af de ting, der ellers roder i et køkken, er ude i viktualierummet,” siger Nikolaj Jeritslev.

03-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Lys stue med B&O-anlæg
Fra køkkenet kan man gå ind i den lyse stue, der har store vinduespartier mod syd og egen udgang ud mod gårdhaven, hvorfra der er direkte adgang til et fællesområde med legeplads, petanquebane og beachvolleybane. Familien valgte at købe huset med et præinstalleret B&O-anlæg, hvilket siden har skabt stor glæde i familien.
”Stuen fungerer supergodt i hverdagen, og det giver bare noget ekstra med et B&O-anlæg. Med tre børn i familien er det også en praktisk at have et anlæg, der kan streame musik trådløst i hele huset,” siger Nikolaj Jeritslev.

07-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Tre hyggelige børneværelser
Huset har tre børneværelser på 11 kvadratmeter hver, og familiens yngste medlemmer er tilfredse med deres nye værelser, selvom de havde større værelser i familiens tidligere bolig på Fyn.
”Børneværelserne er hyggelige, og de fungerer godt i hverdagen. Vi lod børnene være med i indretningen af værelserne på det niveau, der gav mening, og de er blevet rigtigt glade for dem,” fortæller Nikolaj Jeritslev.

04-Idealhuse-Kildebjerg-skovvej

Forældreafdeling med badeværelse
Det sidste store rum er husets soveværelse, der har sit eget badeværelse, som parret har valgt at få indrettet med marokkanske cementfliser på gulv og vægge. Fliserne benyttes også i husets andet badeværelse, der ligeledes har ovenlysvinduer.
”Det fungerer rigtigt godt med en privat voksenafdeling, hvor vi kan være alene. Hvis jeg skal opsummere, har huset uden tvivl levet op til vores drømme, og selve købsprocessen er gået over alt forventning,” siger Nikolaj Jeritslev.
Udover de nævnte rum har huset også et mindre bryggers med teknikrum, en carport samt et redskabsskur.

Hvem ?

Nikolaj på 43 år, Maria på 42 år, Clara på 9 år, Salma på 7 år, Stella på 4 år

Hvor ?

Kildebjerg Skovvej, Ry

Hvornår ?

Flyttet ind 1. maj 2015

Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest

Comments are closed.